Si të shijoni në pak hapa hummus, lezetin e tryezës në Lindjen e Mesme!
Kur flasim për kuzhinën arabe a mund të lëmë pa përmendur salcën hummus? Qiqrat janë ylli i kësaj recete të famshme në mbarë botën, por me origjinë nga Lindja e Mesme.
Qiqrat janë të pasura në proteina, fibra dhe në më shumë se 10 mikronutrientë, të cilat mbajnë flokët dhe lëkurën tonë të shëndetshme. Kjo shpjegon më së miri edhe bukurinë hyjnore të grave arabe, që kurdoherë na kanë tërhequr vëmendjen me përkujdesjen e tyre ndaj vetes.
Po çfarë ju duhet për të përgatitur vetë hummus-in?
Përbërësit:
400 gram qiqra
1 thelpi hudhër
1 limon
1 lugë gjelle tahini
Vaj ulliri ekstra të virgjër
Udhëzime:
Qiqrat i vendosni në një procesor ushqimi. Shtoni hudhrën, tahinin, lëngun e limont dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
I shtoni pak kripë dhe e trazoni hummusin derisa të krijohet një salcë homogjene.
Përdorni një spatul gome dhe e servirni salcën në një pjatë. Nëse dëshironi mund t’i shtoni akoma më shumë lëng limoni.
Por nëse nuk keni kohë ka një mënyrë akoma më të mirë për të shijuar hummus-in e famshëm… “Levant” I është bashkuar Snapfood.
Tek “Levant” keni mundësinë të gjeni hummusin klasik, por edhe receta speciale dhe kombinime të shëndetshme të hummusit.
Hummus panxhari apo hummus borziloku? Bëjeni porosinë tuaj tani në Snapfood
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Lini një koment