Sugjerojmë:

Si të përgatisni me dy hapa të thjeshtë sallatën e famshme “Waldorf”

2 gota mollë të kuqe dhe jeshile të copëtuara
1 filxhan rrush pa fara , të prerë në gjysmë
1/2 filxhan selino, të copëtuar
1/2 filxhan arra
1/4 filxhan majonezë
1/4 filxhan krem kosi
2 lugë çaji lëng limoni
1 lugë sheqer

1.Në një tigan të vogël në nxehtësi mesatare, ngrohni arrat derisa të skuqen, duke i përzier herë pas here, rreth 2 – 5 minuta. Hiqini nga nxehtësia, lëreni të ftohet, pastaj i prisni në madhësinë e dëshiruar.

2.Vendosni mollët e copëtuara në një tas të madh dhe spërkatni me lëng limoni dhe sheqer. Shtoni rrushin e prerë, selinon e copëtuar dhe arrat.

3.Në një tas të vogël, tundni majonezë dhe salcë kosi.

4.Derdhni salcën mbi përbërësit e sallatës dhe përziejeni butësisht derisa të kombinohen. Mbulojeni enën me kapak ose mbështjellëse plastike dhe vendoseni në frigorifer të qetësohet derisa të jetë gati për t’u shërbyer.

Lini një koment