Zgjidhni qumështin e sojës. Qumështi i sojës funksionon më së miri për shkumën e qumështit vegan. Opsionet e tjera më të mira, qumështi i tërshërë të plotë ose qumështi i bizeles.
Ngrohni qumështin tuaj në mikrovalë ose në një tenxhere të vogël në sobë.
Temperatura e qumështit: Jo shumë e nxehtë! Qumështi i nxehtë është pak më i ndërlikuar për tu shkumëzuar.
Pasi të ngrohet, derdhni qumështin në një blender dhe rriheni për një minutë ose dy. Shtoni ëmbëltuesin dhe çdo erëz (si kanellë ose vanilje) në këtë hap.
Fikni blenderin dhe lëreni qumështin të ulet për një minutë para se të përdorni. Shkuma do të ngrihet në majë.
Përgatitni kafen tuaj ndërsa shkuma përgatitet.
Derdhni qumështin e shkumëzuar sipër me pak sheqer kokosi nëse dëshironi dhe shërbejeni të nxehtë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento