Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim vendosni një tigan të thellë me ujë dhe pak kripë në zjarr.
2.Kur të nxehet shtoni gjalpin në copa dhe kur të valojë hidhni pak nga pak miellin duke e trazuar mirë që të mos ngjitet dhe të behet me kokrra.
3.Hiqeni nga zjarri dhe vazhdoni ta trazoni kur të shkëputet masa nga tigani vendoseni në një tas të madh dhe shtoni vezët një nga një duke e përzier pas çdo veze.
4.Mbushni qeskën për pastiçeri me këtë masë dhe duke e shtypur dhe e rrotulluar dhe hidheni brumin në një tepsi të shtruar me letër dhe piqini për 20 minuta në temperaturë 170 gradë C.
5.Kur të ftohen pritini për së gjëri dhe mbushini me kremin e pastiçerisë dhe sipër me sheqer pluhur vendosni kokra qershie apo çdo lloj reçeli siper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment