Sugjerojmë:

Si të përgatisim pasta shu në shtëpi

Për brumin: 250 ml ujë
Kripë
150 gr gjalpë
200 gr miell
5 vezë
Për kremin: 600 ml qumësht
60 gr miell
4 të verdha veze
180 gr sheqer
Vanilje
200 ml pana ëmbëlsirash

1.Si fillim vendosni një tigan të thellë me ujë dhe pak kripë në zjarr.
2.Kur të nxehet shtoni gjalpin në copa dhe kur të valojë hidhni pak nga pak miellin duke e trazuar mirë që të mos ngjitet dhe të behet me kokrra.
3.Hiqeni nga zjarri dhe vazhdoni ta trazoni kur të shkëputet masa nga tigani vendoseni në një tas të madh dhe shtoni vezët një nga një duke e përzier pas çdo veze.
4.Mbushni qeskën për pastiçeri me këtë masë dhe duke e shtypur dhe e rrotulluar dhe hidheni brumin në një tepsi të shtruar me letër dhe piqini për 20 minuta në temperaturë 170 gradë C.
5.Kur të ftohen pritini për së gjëri dhe mbushini me kremin e pastiçerisë dhe sipër me sheqer pluhur vendosni kokra qershie apo çdo lloj reçeli siper.

Lini një koment