Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 250 °C dhe lyejeni një tavë pjekje me gjalpë.
2.Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, shtoni sallamin dhe gatuajeni derisa tëmarrë ngjyrë të artë, rreth 7 minuta.
3.Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet.
4.Në një tas të madh, tundni së bashku vezët dhe qumështin dhe kriposini me kripë dhe piper.
5.Palosni butësisht bukën, 1 filxhan djathë, spinaq, kërpudha, domate dhe suxhuk të gatuar.
6.Hidhni përzierjen në enën e përgatitur për pjekje.
7.Sipër hidhni 1/2 filxhan djathë dhe piqeni 50 deri në 55 minuta, derisa djathi të bëhet i artë dhe të mos mbetet lëng.
8.Dekorojeni me borzilok para se ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento