Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 250 °C dhe lyejeni një tavë pjekje me gjalpë.
2.Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, shtoni sallamin dhe gatuajeni derisa tëmarrë ngjyrë të artë, rreth 7 minuta.
3.Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet.
4.Në një tas të madh, tundni së bashku vezët dhe qumështin dhe kriposini me kripë dhe piper.
5.Palosni butësisht bukën, 1 filxhan djathë, spinaq, kërpudha, domate dhe suxhuk të gatuar.
6.Hidhni përzierjen në enën e përgatitur për pjekje.
7.Sipër hidhni 1/2 filxhan djathë dhe piqeni 50 deri në 55 minuta, derisa djathi të bëhet i artë dhe të mos mbetet lëng.
8.Dekorojeni me borzilok para se ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento