Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ju ka vajtur mendja për pica, por nuk i hani dot sepse jeni me dietë? Ose sepse keni hequr dorë nga picat dhe fast-foodi? Ka një zgjidhje. Quhet “pica patëllxhanë” dhe Aulona Musta na jep recetën. Hidhi një sy!
Presim patëllxhanët në formë rrethore.
I vendosim në tavë, i hedhim sipër kripën dhe vajin.
I lëmë për 15-20 minuta.
Ndërkohë përziejmë të gjithë bashkë përbërësit e salcës.
Pasi nxjerrim patëllxhanët nga furra i hedhim sipër salcën dhe mbi të vendosim mozarella dhe çedar.
E fusim sërish në furrë për 5 minuta, sa të shkrijë djathi. Fikim sobën.
E lëme për disa minuta në furrë të fikur dhe është gati për t’u ngrënë.
Receta dhe foto marrë nga profili zyrtar në Instagram i gazetares Aulona Musta
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment