Sugjerojmë:

Si të dallojmë mjaltin e vërtetë nga ai fals me tre teste të thjeshta

Vështirë që të mos gjesh në dollapin e kuzhinës një kavanoz mjaltë. Por a jeni të sigurtë që ai është 100% natyral?

Sot këtu në Neps.al do ju tregojmë tre teste të thjeshta të cilat mund t’i provoni edhe ju nga shtëpia për tu bindur sa origjinal është mjalti për të cilin keni shpenzuar jo pak para.

Image result for How to check the purity of honey at home?

 Testi me gishtin e madh

Related image

  • Merrni pak mjaltë dhe vendoseni tek gishti i madh i dorës.
  • Nëse mjalti shpërhapet nuk është origjinal.
  • Nëse qendron i ngurtë aty, fiks ku e vendosët do të thotë që mjalti ka një cilësi të lartë.

Testi me ujë

Image result for The Water Test to Spot Fake Honey

  • Mbushni një gotë me ujë. Shtoni në të një lugë gjelle mjaltë.
  • Mjalti i rremë do të shpërhapet në të gjithë gotë.
  • Mjalti i vërtetë do të qendrojë i ngurtë në qendër të gotës.

Prova e flakës për të njohur mjaltin e pastër

Related image

  • Merrni disa shkopinj të thatë. I lyeni me mjaltë. Provoni t’i ndizni me një çakmak.
  • Nëse mjalti është i pastër, shkopi do të marrë flakë me lehtësi.
  • Mjalti i rremë mban ujë, lagështirë dhe nuk do të ndizet./neps.al 

 

Lini një koment