Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të bësh pasta të shijshme në shtëpi, nuk është gjëja më e vështirë në botë, më besoni. Gjeje çfarë? Është shumë e thjeshtë dhe nuk kërkon makineri të kushtueshme.
E gjithë baza është tek cilësia e mirë e miellit që duhet të përdorni.
Atëherë fillojmë nga puna?
Për dy persona nevojiten:
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në tavolinën e punës shtroni miellin dhe në mes krijoni një hapsirë.
Shtoni vezët, kripën dhe vajin e ullirit. Përdorni fillimisht një pirun për të bashkuar vezët me pjesën tjetër të miellit dhe pastaj filloni punojeni masën me duar.
Brumi duhet të jetë elastik. Përdorni pak më shumë miell nëse është nevoja, që brumi të mos ngjisë në tavolinën e punës.
Ndajeni brumin në dy pjesë dhe përdorni një petëz për t’i tërholluar. Kujdes, peta nuk duhet të çahet. Nëse kjo ndodh, mblidheni përsëri brumin dhe hapeni sërish me një petëz.
Merrni një thikë dhe filloni t’i ndani në shirita të hollë.
Pas kësaj i vendosni për t’i zierë në një tenxhere me ujë e kripë (ku uji zien).
Pasi të kenë zierë i shërbeni të ngrohta, me salcën tuaj të preferuar.
/neps.al
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment