Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Fillimisht në një tenxhere shtojmë gjalpë dhe vaj ulliri. Kaurdisim mishin të prerë në kubikë të vegjël.
2.Së bashku me qepën i përziejmë derisa mishi të zbardhet dhe qepa të zbutet.
3.Shtojmë patatet në kubikë të vegjël, kungujt e prerë në kubikë. I përziejmë dhe shtojmë lëngun e perimeve ose të pulës apo ujë të ngrohtë.
4.Rregullojmë shijen me kripë dhe i lëmë të ziejnë për 10 minuta. Shtojmë qiqrat dhe i lëmë së bashku të ziejnë dhe për 5 minuta të tjera.
5.Kalojmë supën në blender dhe e kthejmë në krem duke shtuar pak pana, piper të zi, dhe arrë moskat.
6.E shërbejmë sipër me pak kubikë bukë të thekur. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment