Si të bëni në shtëpi çokollatat e famshme me kokos Bounty!

2 gota e gjysëm kokos
1 filxhan qumësht i kondensuar i ëmbël
200 gr chipsa çokollate
 1. Në një enë të madhe shtoni 2.5 gota kokos të tharë dhe 1 filxhan qumësht të kondensuar të ëmbël.
 2. Me ndihmën e një shpatulle, përzieni të dy përbërësit derisa të kombinohen mirë dhe të formoni një strukturë të ngjashme me brumin.
 3. Merrni një pjesë të vogël në pëllëmbët tuaja dhe kontrolloni nëse lidhet në mënyrë të përsosur pa u copëtuar në copa të vogla.
 4. Tani, merrni një enë drejtkëndëshe ose formësuese keku, vendosini sipër letër pergamene.
 5. Transferoni kokosin e tharë dhe përzierjen e qumështit të kondensuar në kutinë drejtkëndëshe dhe me
  pjesën e pasme të shpatullës, përhapeni në mënyrë të barabartë përzierjen në kuti dhe lëmoni sipërfaqen.
 6. Futeni në ngrirje për të paktën një orë ose disa orë derisa përzierja të bëhet e fortë dhe e ngurtë.
 7. Për të bërë veshjen e çokollatës, shkrini copat e çokollatës së qumështit në banjomeri në temperaturë të ulët dhe përzieni për t’u bashkuar.
 8. Sigurohuni që të mos futet ujë në çokollatën tuaj.
 9. Vazhdoni të trazoni çokollatën gjatë shkrirjes për të parandaluar djegien e saj në fund. Pasi të jetë shkrirë e gjithë çokollata, hiqeni tasin nga nxehtësia.
 10. Sapo shiritat e kokosit të jenë ngrirë, hiqeni nga kallëpi dhe priteni në mënyrë horizontale.
 11. I zhytni shufrat e kokosit në çokollatë deri sa të lyhen në të gjitha anët.
 12. Me ndihmën e një thike krijoni 3 vija paralele në secilën shufër, duke lëvizur me shpejtësi midis tyre për të krijuar shenjat ikonike të Bounty.
 13. Përsëri vendosini në frigorifer çokollatat derisa të ngrihen.

14. Shijojini!

Lini një koment