Sugjerojmë:

Si të bëjmë makarona bolonjeze në furrë

500 gram makarona (mundësisht linguini)
500 gram mish viçi
4 kokrra domate (të buta pasi na nevojiten për salcë)
1 lugë gjelle verë të bardhë
200 gram djathë parmixhano të grirë imët
2 qepë
300 ml pana
4 lugë gjelle vaj uliri
25 gr gjalpë
Kripë, piper

1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë makaronat.

2.Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe shtoni mishin e grirë.

3.Pas kësaj shtoni domatet, borzilokun, verën, kripë dhe piper.

4.Pasi kima të jetë gati hiqni makaronat nga zjarri dhe i shtroni në një tavë.

5.Sipër i shtoni mbushjen që përgatitët dhe i përzieni mirë.
Tani i shtoni sipër gjalpin e shkrirë, panën, pak majdanoz dhe në fund mbulojeni sipërfaqen e tavës me djathë parmixhano.

6.Futeni tavën në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment