Sugjerojmë:

Si ta kuptoni që po hani çokollatë të vërtetë dhe jo false

Çokollata është një ndër produktet më të konsumuara në botë, prandaj si një industri fitimprurëse, mundësia e abuzimit është e lartë.

Për të kuptuar nëse po hani një çokollatë të vërtetë, të bërë 100% nga kokrrat e kakaos duhet të bëni këtë test të thjeshtë:

  1. Merrni çokollatën dhe ndajeni përgjysmë.
  2. Nëse çokollata bën një zhurmë të fortë, flet për një cilësi të lartë.
  3. Nëse çokollata bën një zhurmë të vogël ose aspak, më mirë lëre mënjanë ose hidhe, pasi ka më shumë sheqer sesa kakao./neps.al

Lini një koment