Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere hidhni ujë dhe vezët që të ziejnë.
2.Vijini në nxehtësi të lartë për të vluar.
3.Hiqini nga nxehtësia dhe lerini të ftohen në ujë të ftohtë.
4.Ndërkohë, gatuani shpargujt.
5.Futini në mikrovalë të ziejnë në nxehtësi të lartë për 5 minuta.
6.Më pas shtoni në tasin e shpargujve lëng limoni, vaj, uthull, qepët jeshile, sheqer, kripë dhe piper.
7.Përzijini që të marrin shije dhe pastaj hidhin shpargujt në pjatën ku dini t’i shërbeni.
8.Sipër hidhni vezët e qeruara dhe të grira në copa.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment