Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Thekni në një tigan që nuk ngjit farat e pishës, për 1-2 minuta.
2.Pastroni shpargujt.
3.Qëroni qepujkat dhe grijini.
4.Skuqini pak në një tigan me pak vaj ulliri, bashkë me shpargujt për 2 minuta, duke shtuar edhe pak kripë.
5.Shtoni edhe gjalpin, dhe pas 5 minutash, hidhni në tigan qumështin dhe panën.
6.Hidhni edhe xhenxhefilin dhe gatuajini për 2 minuta.
7.Fikeni zjarrin dhe shërbejini shpargujt me salcën e pergatitur, duke e kompletuar pjatën me farat e thekura të pishës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment