Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Thekni në një tigan që nuk ngjit farat e pishës, për 1-2 minuta.
2.Pastroni shpargujt.
3.Qëroni qepujkat dhe grijini.
4.Skuqini pak në një tigan me pak vaj ulliri, bashkë me shpargujt për 2 minuta, duke shtuar edhe pak kripë.
5.Shtoni edhe gjalpin, dhe pas 5 minutash, hidhni në tigan qumështin dhe panën.
6.Hidhni edhe xhenxhefilin dhe gatuajini për 2 minuta.
7.Fikeni zjarrin dhe shërbejini shpargujt me salcën e pergatitur, duke e kompletuar pjatën me farat e thekura të pishës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment