Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Semifredoja e shpejtë me limon është ëmbëlsira perfekte për periudhën kur nis të bëhet vapë, si një digestiv i mirë në fund të vakteve dhe e përshtatshme edhe për ata që janë në dietë dhe duan të bëjnë një thyerje të vogël të rregullave.
Thyeni vezët dhe ndani të bardhat nga të verdhat. Të verdhat rrihini bashkë me lëkurën e grirë të një limoni dhe 50 gram sheqer. Ndërkohë shkrini xhelatinën (të cilën paraprakisht e keni lënë në ujë dhe e keni shtrydhur) në gjysmë dl pana të ngrohtë.
Bashkojini masës së të verdhave të rrahura edhe 200 gram ricotta, lëngun e 1 limoni dhe përbërjen me xhelatinë e pana. Shtoni pastaj pjesën e mbetur të panës së rrahur dhe në fund, dy të bardhat e rrahura marengë me pak kripë dhe 50 gram sheqer.
Vendosni përbërjen në një enë drejtkëndore me masë 1l të cilën e keni veshur me qese kuzhine më parë. Lëreni në frigorifer për 8 orë. Më pas servireni në formë kubi me lëkura limoni të sheqerosura dhe gjethe mesteje të freskët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment