Sugjerojmë:

Sanduiçi perfekt me gjizë, kungull dhe speca për mëngjesin e sotëm

1 filxhan gjizë
3 lugë çaji djathë i grirë
2 lugë çaji qepë të njoma
1/2 lugë çaji limon
1 1/2 lugë çaji vaj ulliri
1 spec i kuq
1 spec i verdhë
1 kungull i njomë
1 kungull i verdhë
1/2 lugë çaji piper i zi
2 vezë të mëdha
4 feta bukë
1 1/2 filxhan rukola
1/2 lugë kripë

1.Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin.
2.Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
3.Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.Shtoni kungujt dhe qepët dhe skuqini 3 minuta.
4.Shtoni kripë dhe piper.
5.Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t’i mbuluar ato.
6.Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta.
8.Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin.
9.Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme.
10.Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë.
11.Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.Sipër shtoni dhe 1/2 vezë.
12.Marinoni me kripë dhe piper për shije.
13.Sherbejini!

Lini një koment