Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Përhapni 3 lugë gjelle gjalpë në njërën anë të secilës fetë bukë. 2.Vendosni bukën, me gjalpë poshtë, në një tigan ose pjata elektrike të ngrohtë të piqen sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta. 3.Në një tas të vogël, kombinoni djathrat, çedar, Monterey Jack dhe Gruyere. 4.Në një tas tjetër, përzieni së bashku […]
1.Përhapni 3 lugë gjelle gjalpë në njërën anë të secilës fetë bukë.
2.Vendosni bukën, me gjalpë poshtë, në një tigan ose pjata elektrike të ngrohtë të piqen sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta.
3.Në një tas të vogël, kombinoni djathrat, çedar, Monterey Jack dhe Gruyere.
4.Në një tas tjetër, përzieni së bashku tri lugë gjelle gjalpë, majonezë, djathë Manchego dhe pluhur qepe.
5.Për të përgatitur sanduiçin anën e lartë të bukës së thekur mbusheni me pepperoni,pastaj shtoni djathin brie.
Hidhni pak djathë çedar mbi djathin brie.
6.Mbushni fetat e bukës me përzierjet e përgatitura dhe lyeni çdo fetë sanduiçi me majonezë nga jashtë.
7.Vendosini në të njëjtin tigan copat e sanduiçit dhe gatuajini deri sa të shkrihen djathrat dhe të marrin ngjyrë të artë, rreth 5-6 minuta në secilën anë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento