Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Po vjen vera dhe fatmirësisht kemi mundësi pafund të krijojmë sallata të ndryshme me frutat dhe perimet e stinës që ajo ofron. Detoksifikuese, e pasur me antioksidantë, fibra, vitamina, dhe veçori të tjera të rëndësishme për shëndetin dhe mirëqenien e organizmit. Mango është një frut ekzotik shumë i shijshëm jo vetëm për përgatitjen e lëngjeve të frutave, sorbetove e akulloreve, por edhe për sallatat si kjo me bazë sallate jeshile, patëllxhanësh e lëngu limoni. Shtoni edhe pak djathë provola dhe do të keni një tryezë një pjatë unike, të ushqyeshme e të shëndetshme, perfekte për ta marrë edhe në plazh.
Prisni në feta patëllxhanin, piqeni në skarën e sobës dhe shtojini vaj ulliri, uthull balsamike dhe rigon.
Pastroni mangon, priteni në kube dhe përziejeni me lëngun e limonit.
Thekni fetat e bukës, pritini në copa dhe bashkojini me vaj e rigon.
Prisni djathin në kube, në të njëjtat përmasa me bukën.
Lani sallatën, thajeni, copëtoni gjethet me duar dhe vendoseni në një pjatë duke e spërkatur me vaj, kripë e uthull.
Vendosini sipër përbërësit e tjerë dhe shërbejeni
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment