Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Po vjen vera dhe fatmirësisht kemi mundësi pafund të krijojmë sallata të ndryshme me frutat dhe perimet e stinës që ajo ofron. Detoksifikuese, e pasur me antioksidantë, fibra, vitamina, dhe veçori të tjera të rëndësishme për shëndetin dhe mirëqenien e organizmit. Mango është një frut ekzotik shumë i shijshëm jo vetëm për përgatitjen e lëngjeve të frutave, sorbetove e akulloreve, por edhe për sallatat si kjo me bazë sallate jeshile, patëllxhanësh e lëngu limoni. Shtoni edhe pak djathë provola dhe do të keni një tryezë një pjatë unike, të ushqyeshme e të shëndetshme, perfekte për ta marrë edhe në plazh.
Prisni në feta patëllxhanin, piqeni në skarën e sobës dhe shtojini vaj ulliri, uthull balsamike dhe rigon.
Pastroni mangon, priteni në kube dhe përziejeni me lëngun e limonit.
Thekni fetat e bukës, pritini në copa dhe bashkojini me vaj e rigon.
Prisni djathin në kube, në të njëjtat përmasa me bukën.
Lani sallatën, thajeni, copëtoni gjethet me duar dhe vendoseni në një pjatë duke e spërkatur me vaj, kripë e uthull.
Vendosini sipër përbërësit e tjerë dhe shërbejeni
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment