Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë celsius.
Prisni perimet në kubikë të vegjël, pasi i keni larë dhe pastruar mirë.
Pas kësaj i vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine, karotat, rrepat, patëllxhanët, vaj ulliri, kripë dhe piper.
I lini në furrë për 30 minuta.
Tani përgatisni salcën. Në një blender kombinoni hudhrën, kripën, piperin, mustardën dhe mjaltin. I përzieni për pak sekonda.
Tani merrni një tas të madh dhe shtoni në të perimet. Sipër i shtoni salcën që përgatitët dhe e përzieni vazhdimisht.
Shërbejeni duke e ndarë në pjata. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment