Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për të përgatitur sallatën lani mirë domatet dhe rukolën gjithashtu.
2.Në një tas copëtoni rukolën me dorë, shtoni vajin e ullirit, kripën, lëngun e limonit në sipërfaqe. I përzieni mirë dhe e lini mënjanë.
3.Domatet e mëdha i prisni në feta rrumbullake sikurse në foton kryesore.
4.Ndërkohë pomodorinit i ndani përgjysmë.
5.I bashkoni me sallatën duke i shtuar sipër misrat, salcën marinuese dhe piperin.
6.Në fund vendosni sipër djathin burrata dhe disa gjethe borziloku për dekor sipër (opsionale).
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment