Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një sallatë fantastike është kjo e sotmja me panxhar. Nuk ju merr shumë kohë në përgatitje dhe vlerat ushqyese që merrni janë të pafundme! Ziejmë panxharin në ujë me kripë dhe më pas e presim në copa të vogla. Përgatisim salcën duke përzier kosin me majonezën, vajin, kripën, piperin dhe hudhrën e grirë imët. E shtojmë salcën tek panxhari dhe e përziejmë mirë. Në fund shtojmë qepët e njoma të grira hollë dhe arrat e copëtuara. Shërbejeni të ftohtë! Sallatë me panxhar
Ingredientët
Udhëzimet
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment