Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo sallatë është e veçantë, e thjeshtë në përgatitje dhe perfekte për të shoqëruar një pjatë të dytë ë shijshme, sidomos gjatë verës. Meqë kungulleshkat janë të stinës, duhet të përfitojmë sa më shumë prej tyre dhe t’ua ruajmë lëkurën pasi në të janë të përqendruara pjesa më e madhe e vitaminave dhe mineraleve. Aromatizojeni me mente dhe borzilok dhe shoqëroni pjatat e dyta të mishit dhe peshkut.
Lani kungujt, thajini, hiquni ekstremet dhe ndajini përgjysmë. Pastaj përsëi pritini përgjysmë në sens gjatësie duke krijuar shirita rreth 1,5 cm. Merrni një tenxhere, mbusheni me ujë dhe vendoseni të ziejë. Shtoni kungujt pasi të ketë marrë valë.
Shtoni një lugë kripë të trashë dhe lërini për 10 minuta. Pas kësaj kohe, kullojini kungulleshkat dhe lërini të ftohen. Më pas transferojini në një tavë dhe shtojuni pak vaj ulliri.
Hidhuni kripë e piper dhe shtoni një thelpi hudhre të shtypur. Shtoni gjethet e copëtuara të mentes dhe të borzilokut. Përzieni gjithçka me pirun dhe servireni të vakët ose të ftohtë. Nëse nuk e shërbeni menjëherë, mbajeni në frigorifer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment