Sallata e ditës: Me mollë, spinaq dhe fruta të thata!
Për salcën marinuese: ½ filxhan me kos
2 lugë gjelle majonezë
3 lugë gjelle lëng limoni
¾ lugë çaji me kripë
1/4 lugë çaji me piper të zi
Për sallatën: 1 tufë spinaq i pastruar dhe larë mirë
2 degë selino të prera imët
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë të hollë
¼ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan me arra
1 mollë e qëruar në feta të holla
1/3 filxhan me djathë çedar
1.Për të bërë salcën në një tas,përzieni kosin, majonezën, lëngun e limonit, pak kripë e piper. I lini mënjanë.
2.Ndërkohë në një tas të madh bashkoni spinaqin e copëtuar me dorë, selinonë, qepën e kuqe, rrushin e thatë, arrat, mollën.
3.I përzieni mirë duke i shtuar gradualisht salcën.
4.Kur të jeni gati për ta servirur, i shtoni sipër djathë çedar. Ju bëftë mirë!
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar. Në një tigan...
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Lini një koment