Sallata e ditës: Me mollë, spinaq dhe fruta të thata!
Për salcën marinuese: ½ filxhan me kos
2 lugë gjelle majonezë
3 lugë gjelle lëng limoni
¾ lugë çaji me kripë
1/4 lugë çaji me piper të zi
Për sallatën: 1 tufë spinaq i pastruar dhe larë mirë
2 degë selino të prera imët
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë të hollë
¼ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan me arra
1 mollë e qëruar në feta të holla
1/3 filxhan me djathë çedar
1.Për të bërë salcën në një tas,përzieni kosin, majonezën, lëngun e limonit, pak kripë e piper. I lini mënjanë.
2.Ndërkohë në një tas të madh bashkoni spinaqin e copëtuar me dorë, selinonë, qepën e kuqe, rrushin e thatë, arrat, mollën.
3.I përzieni mirë duke i shtuar gradualisht salcën.
4.Kur të jeni gati për ta servirur, i shtoni sipër djathë çedar. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment