Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në 180C në një tigan të thellë me bazë të rëndë – nuk duhet të jetë më shumë se 1/3 e mbushur.
Ndërkohë hidhni miellin dhe ujin e gazuar në një enë dhe kriposeni me bollëk. Përziejini së bashku për të formuar një brumë të hollë.
Lyejeni një tufë të vogël të unazave të qepëve në brumë. Vendoseni me kujdes në vajin e nxehtë dhe skuqeni deri sa të jenë të arta, rreth 2-3 minuta. E heqim me një lugë me vrima dhe e vendosim në një letër kuzhine që të kullojë. Përsëriteni me qepën dhe brumin e mbetur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento