Sugjerojmë:

Rosto me proshutë dhe djathë për mëngjes

3 feta proshutë
1/3 filxhan qepë të bardhë të grirë
4 lugë çaji qepë e njomë
1 1/2 filxhan patate të zier
1/2 filxhan djathë i grirë gruyere
2 karafil hudhër
Kripë, Piper
1 lugë gjelle vaj ulliri
2 lugë gjelle gjalpë
2 lugë majdanoz

1.Gatuani proshutën në një tigan deri sa të marrë ngjyrë kafe.
2.Shtoni qepët e bardha dhe të njoma dhe gatuajeni për 5 minuta.
3.Përziejeni me patate, djathë, hudhër, kripë dhe piper së bashku.
4.Në një tigan ngrohni gjalpë me vaj ulliri.
5.Formoni topa si qofte me përzierjen patate dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe në të dyja anët në nxehtësi të ulët.
6.Sherbejeni me majdanoz, qepë të njoma dhe kripë duke i hedhur nga sipër.

Lini një koment