Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Merrni fetat e bukës dhe shtrijini pak me petëz.
2.Sipër çdo fete vendosni fetat e proshutës dhe të djathit.
3.Rrihni vezën me një pirun dhe shtoni qumështin.
4.Rrotullojini në vetvete fetat e bukës dhe kalojini fillimisht në bukën e rrahur me qumësht dhe më pas në bukën e thekur të grirë duke u siguruar të lyhen nga të gjitha anët.
5.Vendosini tek një tavë e mbështjellë me letër furre e lyer me vaj, hidhuni dhe pak vaj sipër dhe piqini në furrë të nxehur në 180 gradë për 10 minuta.
6.Pas 10 minutash lërini të marrin ngjyrë të artë në skarën e sobës për 3-5 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment