Role buke të mbushura me proshutë dhe djathë, receta për 5 minuta
10 feta bukë në formë gjatësore pa kore
10 feta proshutë e pjekur
10 feta djathë
Bukë e thekur e grirë
2 vezë
1 gotë qumësht
1.Merrni fetat e bukës dhe shtrijini pak me petëz.
2.Sipër çdo fete vendosni fetat e proshutës dhe të djathit.
3.Rrihni vezën me një pirun dhe shtoni qumështin.
4.Rrotullojini në vetvete fetat e bukës dhe kalojini fillimisht në bukën e rrahur me qumësht dhe më pas në bukën e thekur të grirë duke u siguruar të lyhen nga të gjitha anët.
5.Vendosini tek një tavë e mbështjellë me letër furre e lyer me vaj, hidhuni dhe pak vaj sipër dhe piqini në furrë të nxehur në 180 gradë për 10 minuta.
6.Pas 10 minutash lërini të marrin ngjyrë të artë në skarën e sobës për 3-5 minuta.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment