Sugjerojmë:

Rizoto me tartuf dhe djathë parmixhano

350 gr oriz (kokërrgjatë)
1 qepë
80 gr gjalpë
1 lt lëng pule
1/2 gotë verë e bardhë
60 gr djathë parmixhano
2 - 3 lugë pana
Tartuf i bardhë

1.Shkrini gjalpin në një tigan dhe përzijeni në zjarr të ulët qepën e grirë hollë.

2.Qepa duhet të gatuhet mirë pa marrë ngjyrë.

3.Shtoni orizin dhe ngrini pak zjarrin që të theket orizi, duke e përzier vazhdimisht.

4.Kur orizi ta ketë thithur të gjithë lëngun dhe të jetë bërë pak transparent hidhni verën dhe me të avulluar shtoni lëngun e pulës të vluar, pak nga pak me një garuzhdë, gjithnjë duke vijuar përzierjen.

5.Ndërsa orizi të jetë duke e thithur të gjithë lëngun shtoni parmixhanon e grirë.

6.Kur orizi të jetë bërë i fortë hiqeni nga zjarri, shtoni pak gjalpë dhe pana.

7.Mbulojeni me kapak dhe lëreni të pushojë disa minuta.

8.Shërbejeni të nxehtë duke i grirë përsipër disa feta shumë të holla tartufi të bardhë.

Lini një koment