Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan mbi ngrohjen mesatare, vini supën e pulës të ziejë.
2.Në një tenxhere të madhe vini vajin të ngrohet.
3.Shtoni qepë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.
4.Shto 1 lugë gjelle gjalpë, hudhër, kërpudha, fletë dafine dhe trumzë.
5.Gatuajini derisa kërpudhat të jenë zbutur dhe marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta të tjera, më pas shtoni kripë dhe piper.
6.Hiqeni përzierjen nga tenxherja.
7.Shkrijeni gjalpin në tenxhere dhe shtoni orizin duke e nxitur shpejt.
8.Gatuajeni derisa kokrrat të jenë të veshura mirë rreth 2 minuta.
9.Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të humbasë. Shtoni rreth 1 filxhan supë të nxehtë.
10.Përzijeni shpesh dhe gatuajeni deri sa orizi të absorbohet.
11.Shtoni supën e mbetur dhe lereni orizin të absorbojë çdo shtesë të supës përpara se të shtohet më shumë.
12.Përzijeni shpesh dhe gatuajeni derisa rizoto të bëhet al dent.
13.Shtoni përzierjen e kërpudhave në oriz. Shtoni djathë parmixhano dhe bizele pastaj dekorojeni me majdanoz.
14.Shërbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment