Sugjerojmë:

Rizoto me kërpudha dhe bizele, shijen as nuk e merrni me mend!

8 filxhanë supë pule
1 lugë çaji vaj ulliri
1 qepë e copëtuar imët
2 karafil hudhër
2 lugë çaji gjalpë
1 kuti kërpudha
2 filxhanë oriz
1 fletë dafine
1/2 filxhan verë e bardhë
3/4 filxhan bizele të ngrira
2 lugë çaji majdanoz i freskët
4 gjethe trumzë
1 filxhan djathë parmixhano
Kripë, piper i zi

1.Në një tigan  mbi ngrohjen mesatare, vini supën e pulës të ziejë.

2.Në një tenxhere të madhe vini vajin të ngrohet.

3.Shtoni qepë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.

4.Shto 1 lugë gjelle gjalpë, hudhër, kërpudha, fletë dafine dhe trumzë.

5.Gatuajini derisa kërpudhat të jenë zbutur dhe marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta të tjera, më pas shtoni kripë dhe piper.

6.Hiqeni përzierjen nga tenxherja.

7.Shkrijeni gjalpin në tenxhere dhe shtoni orizin duke e nxitur shpejt.

8.Gatuajeni derisa kokrrat të jenë të veshura mirë rreth 2 minuta.

9.Shtoni verën dhe gatuajeni derisa të humbasë. Shtoni rreth 1 filxhan supë të nxehtë.

10.Përzijeni shpesh dhe gatuajeni deri sa orizi të absorbohet.

11.Shtoni supën e mbetur dhe lereni orizin të absorbojë çdo shtesë të supës përpara se të shtohet më shumë.

12.Përzijeni shpesh dhe gatuajeni derisa rizoto të bëhet al dent.

13.Shtoni përzierjen e kërpudhave në oriz. Shtoni djathë parmixhano dhe bizele pastaj dekorojeni me majdanoz.

14.Shërbejeni të ngrohtë.

Lini një koment