Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan me vaj ulliri dhe gjalpë skuqni për disa minuta sallamin e prerë në kubik të vegjël.
2.Shtoni më pas rizoton, e përzieni për disa sekonda, shtoni ujin dhe e lini në zjarr derisa rizotoja ta pijë ujin tërësisht.
3.Nga fundi i shtoni bajamet e thërrmuara dhe fiqtë.
4.E lini edhe për disa minuta në zjarr. Duke i trazuar vazhdimisht shtoni borzilokun.
5.Rizotoja është gati për t’u shijuar. Servireni me djathë kaçkavall sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment