Si të përgatisni vetë rizoton e shijshme me 4-djathërat:
Përbërësit:
350 gram oriz për rizoto
50 gram djathë kaçkavall deleje
50 gram djathë gorgonxola
50 gram djathë parmixhano ose grana
1-2 lugë pana për kuzhinë
1/2 qepë e vogël
70 gram gjalpë
1 litër lëng perimesh
1 gotë verë të bardhë në temperaturë ambienti
pak piper të zi të sapo bluar
Udhëzime:
Grijmë hollë qepën dhe e përziejmë me gjalpin në zjarr shumë të ulët. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa kokrrat e orizit ta kenë thithur të gjithë yndyrën.
E shuajmë të gjithë përbërjen me verën e bardhë, shtojmë nxehtësinë dhe presim derisa të avullojë alkooli i verës.
Shtojmë pak e nga pak lëngun e perimeve duke pasur kujdes të mos shtojmë garuzhden e dytë, nëse e para nuk është thithur nga masa e arritur.
Në momentin qe rizoto është drejt përfundimit, shtojmë djathërat e grirë dhe pak pana për ta bërë rizoton më kremoze.
E fikim zjarrin, i vendosim kapakun rizotos dhe e lemë të ftohet për rreth 5 minuta. E shërbejmë të ngrohtë të spërkatur me pak pipër të zi.
Mos harro se rizoton 4 djathërat mund ta shijosh edhe me një klik falë SnapFood.
Zgjidh restorant “Segafredo” dhe vetëm me 350 lekë, porosia do të vijë në pak minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment