Si të përgatisni vetë rizoton e shijshme me 4-djathërat:
Përbërësit:
350 gram oriz për rizoto
50 gram djathë kaçkavall deleje
50 gram djathë gorgonxola
50 gram djathë parmixhano ose grana
1-2 lugë pana për kuzhinë
1/2 qepë e vogël
70 gram gjalpë
1 litër lëng perimesh
1 gotë verë të bardhë në temperaturë ambienti
pak piper të zi të sapo bluar
Udhëzime:
Grijmë hollë qepën dhe e përziejmë me gjalpin në zjarr shumë të ulët. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa kokrrat e orizit ta kenë thithur të gjithë yndyrën.
E shuajmë të gjithë përbërjen me verën e bardhë, shtojmë nxehtësinë dhe presim derisa të avullojë alkooli i verës.
Shtojmë pak e nga pak lëngun e perimeve duke pasur kujdes të mos shtojmë garuzhden e dytë, nëse e para nuk është thithur nga masa e arritur.
Në momentin qe rizoto është drejt përfundimit, shtojmë djathërat e grirë dhe pak pana për ta bërë rizoton më kremoze.
E fikim zjarrin, i vendosim kapakun rizotos dhe e lemë të ftohet për rreth 5 minuta. E shërbejmë të ngrohtë të spërkatur me pak pipër të zi.
Mos harro se rizoton 4 djathërat mund ta shijosh edhe me një klik falë SnapFood.
Zgjidh restorant “Segafredo” dhe vetëm me 350 lekë, porosia do të vijë në pak minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment