Si të përgatisni vetë rizoton e shijshme me 4-djathërat:
Përbërësit:
350 gram oriz për rizoto
50 gram djathë kaçkavall deleje
50 gram djathë gorgonxola
50 gram djathë parmixhano ose grana
1-2 lugë pana për kuzhinë
1/2 qepë e vogël
70 gram gjalpë
1 litër lëng perimesh
1 gotë verë të bardhë në temperaturë ambienti
pak piper të zi të sapo bluar
Udhëzime:
Grijmë hollë qepën dhe e përziejmë me gjalpin në zjarr shumë të ulët. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa kokrrat e orizit ta kenë thithur të gjithë yndyrën.
E shuajmë të gjithë përbërjen me verën e bardhë, shtojmë nxehtësinë dhe presim derisa të avullojë alkooli i verës.
Shtojmë pak e nga pak lëngun e perimeve duke pasur kujdes të mos shtojmë garuzhden e dytë, nëse e para nuk është thithur nga masa e arritur.
Në momentin qe rizoto është drejt përfundimit, shtojmë djathërat e grirë dhe pak pana për ta bërë rizoton më kremoze.
E fikim zjarrin, i vendosim kapakun rizotos dhe e lemë të ftohet për rreth 5 minuta. E shërbejmë të ngrohtë të spërkatur me pak pipër të zi.
Mos harro se rizoton 4 djathërat mund ta shijosh edhe me një klik falë SnapFood.
Zgjidh restorant “Segafredo” dhe vetëm me 350 lekë, porosia do të vijë në pak minuta.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment