Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Shkrini gjysmën e gjalpit në një tigan, shtoni qepën dhe skuqeni butësisht derisa të zbutet. I përziejmë kungujt e grirë dhe orizin, rrisim zjarrin dhe gatuajmë duke i trazuar për 1-2 minuta.
Shtoni lëngun e limonit dhe një lugë lëngu të nxehtë dhe shpërndajeni në zjarr mesatar-të lartë duke e përzier vazhdimisht. Kur lëngu të jetë përthithur, shtoni një lugë tjetër lëng. Vazhdoni të gatuani kështu për 20-25 minuta derisa orizi të jetë thjesht i butë dhe kremoz. Përzieni parmixhianon, maskarponen dhe pak erëza, mbulojeni me kapak dhe lëreni mënjanë për 5 minuta ndërsa gatuani kungujt e njomë të mbetur.
Ngrohni gjalpin e mbetur dhe pak vaj në një tigan të vogël. Shtoni kungujt e prerë në kubikë dhe skuqini në zjarr të fortë për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe thjesht të zbuten. Ndani rizoton midis tasave ose pjatave të cekëta, më pas hidhini sipër kunguj të vegjël të prerë në kubikë dhe lëngun me gjalpë, stikat e pishës dhe pak lëkurë limoni të grirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento