Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pritni imët qepën. Ngrohni 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe gjalpin në një tigan, shtoni qepët dhe skuqini rreth 7 minuta.
Shtoni bacon dhe skuqeni për 5 minuta të tjera, derisa të fillojë të skuqet.
HAPI 3
Shtoni 300 gr oriz dhe 1 l lëng perimesh të nxehtë dhe lëreni të ziejë. Përziejini mirë, më pas ulni zjarrin dhe gatuajeni të mbuluar për 15-20 minuta derisa orizi të jetë pothuajse i butë.
Përzieni 100 gr bizele të ngrira, shtoni pak kripë dhe piper dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera, derisa bizelet të jenë gatuar.
Shërbejeni të spërkatur me parmigiano të sapo grirë dhe piper të zi të sapo bluar
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento