Për shërbetin, 500 gr sheqer, 350 ml ujë dhe 2 feta limoni
1.Në një tas rrahim vezët së bashku me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë plotësisht. Shtojmë më pas 1 gotë vaj dhe i përziejmë së bashku. Shtojmë sheqerin e vaniljes, miellin, pluhurin pjekës dhe pak kripë.
2.E shtojmë miellin gradualisht derisa mielli të trazohet mirë me vezët. Pasi të jenë përzierë mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë formuar një brumë homogjen shtojmë në fund arrën e kokosit.
3.E përziejmë mirë dhe pasi të lyejmë një tavë me yndyrë hedhim brumin në të. Vendosim revaninë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 25-30 minuta.
4.Ndërkohë përgatisim sherbetin. E lemë sherbetin të marrë valë për 5 minuta nga momenti i zierjes.
5.Pasi të ftohet revania e presim në copa dhe e sherbetosim me sherbetin e ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment