Receta e thjeshtë e një pice shtëpie që mund ta përgatisë kushdo
Sa prej jush e adhurojnë shijen autentike që na jep pica e përgatitur në shtëpi?
Epo atëherë jeni në artikullin e duhur, pasi Neps.al ju jep recetën e thjeshtë të një pice që mund ta përgatisë kushdo prej jush.
Përbërësit:
Për brumin: 300 gram miell
80 ml vaj luledielli
1 gotë ujë i vakët
1 lugë çaji maja
pak kripë
Salcë domateje
2 speca
150 gram proshutë
150 gram kërpudha
300 gramë djathë picash
Udhëzime:
Bashkoni të gjithë përbërësit e brumit dhe e punoni mirë masën.
Pasi e zëmë brumin e lëmë të pushojë për të paktën 2 orë. Pas kësaj brumi duhet të dyfishojë vëllimin.E ndani në 2-3 toptha të vegjël. I hapni me dorë dhe me pak miell që të mos çahet brumi.
E lyeni sipër me salcë domatesh. Shtoni djathin e grirë imët. Vendosni proshutën, kërpudhat, specat.
E fusni picën në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Kështu veproni edhe për 2 picat e tjera. Ju bëftë mirë!
Mund të duket e çuditshme ose edhe e vështirë për t’u pranuar, por është një fakt i provuar shkencërisht. Të gjitha llojet e mishit të përpunuar; sallamet, proshutat, wurstët apo ragutë e gatshme, janë klasifikuar nga Agjencia Ndërkombëtare për...
Prej vitesh, pijet “diet” apo “zero” janë promovuar si alternativa të shëndetshme ndaj atyre me sheqer. Por një studim i ri ka hedhur dritë mbi anën e errët të ëmbëlsuesve artificialë: një kanaçe në ditë mund të rrisë ndjeshëm...
Një studim i fundit ka ngritur alarmin për një nga ushqimet më të përdorura në tryezat tona: toni në kuti. Rezultatet treguan se 100% e mostrave të analizuara përmbanin gjurmë merkuri. Po, e lexuat drejt, çdo kuti e testuar...
Lini një koment