Receta e thjeshtë e një pice shtëpie që mund ta përgatisë kushdo
Sa prej jush e adhurojnë shijen autentike që na jep pica e përgatitur në shtëpi?
Epo atëherë jeni në artikullin e duhur, pasi Neps.al ju jep recetën e thjeshtë të një pice që mund ta përgatisë kushdo prej jush.
Përbërësit:
Për brumin: 300 gram miell
80 ml vaj luledielli
1 gotë ujë i vakët
1 lugë çaji maja
pak kripë
Salcë domateje
2 speca
150 gram proshutë
150 gram kërpudha
300 gramë djathë picash
Udhëzime:
Bashkoni të gjithë përbërësit e brumit dhe e punoni mirë masën.
Pasi e zëmë brumin e lëmë të pushojë për të paktën 2 orë. Pas kësaj brumi duhet të dyfishojë vëllimin.E ndani në 2-3 toptha të vegjël. I hapni me dorë dhe me pak miell që të mos çahet brumi.
E lyeni sipër me salcë domatesh. Shtoni djathin e grirë imët. Vendosni proshutën, kërpudhat, specat.
E fusni picën në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Kështu veproni edhe për 2 picat e tjera. Ju bëftë mirë!
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment