Pjesa jeshile e dy preshve ose e 4 qepëve të njoma
1L supë perimesh
1 tufë majdanoz
Rozmarinë
1 gotë bukë e bërë pëshesh
Lëkura e gjysmë limoni
Djathë i grirë
1 vezë
Gjalpë
Kripë
1.Prisni imët pjesët jeshile të preshëve ose qepëve të njoma, majdanozin, lëkurën e limonit dhe bukën pëshesh.
2.Nëse buka është shumë e thatë, zbuteni në ujë, pastaj shtrydheni.
3.Përzieni në një tas gjalpin me pak kripë dhe vezën, përziejini, shtoni pak djathë të grirë, preshin e grirë dhe erëzat. Nëse nuk është mjaftueshëm konsistente, shtoni dhe pak bukë pëshesh.
4.Formoni toptha të vogla qoftesh dhe ziejini në supën e perimeve që po vlon për jo më shumë se 5 minuta.
5.Shërbejini në pjatë me gjethe preshi ose qepë të grira imët.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment