Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Prisni imët pjesët jeshile të preshëve ose qepëve të njoma, majdanozin, lëkurën e limonit dhe bukën pëshesh.
2.Nëse buka është shumë e thatë, zbuteni në ujë, pastaj shtrydheni.
3.Përzieni në një tas gjalpin me pak kripë dhe vezën, përziejini, shtoni pak djathë të grirë, preshin e grirë dhe erëzat. Nëse nuk është mjaftueshëm konsistente, shtoni dhe pak bukë pëshesh.
4.Formoni toptha të vogla qoftesh dhe ziejini në supën e perimeve që po vlon për jo më shumë se 5 minuta.
5.Shërbejini në pjatë me gjethe preshi ose qepë të grira imët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment