Ëmbëlsira/ RECETA

Receta e kekut me portokall dhe copëza çokollate

Receta e kekut me portokall dhe copëza çokollate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 250 gram miell
  • 1 zarf pluhur pjekjeje
  • 3 kokrra vezë
  • 5 lugë gjelle me sheqer
  • 1 filxhan kafeje me vaj luledielli
  • 1 portokall
  • 1 çokollatë sipas dëshirës e thërrmuar

Udhëzimet

1

Portokallit merrini lëngun dhe lëkurën e grini imët.

2

Në një enë shtoni mielin e situr, pluhurin pjekës, lëngun dhe lëkurën e portokallit. I përzieni mirë.

3

Në një enë tjetër rrihni vezët me sheqerin. Tani i shtoni sipër, masën me miell.

4

I trazoni bashkë me mikser elektrik, duke i shtuar gradualisht vajin e lulediellit dhe copëzat e çokollatës.

5

Masën kalojeni në një tavë për ëmbëlsira (tavën e lyeni paraprakisht me pak gjalpë e miell).

6

E fusni në furrë për 35-40 minuta në temperaturë 180 gradë.

7

Shijojeni të ngrohtë dhe nëse dëshironi mund t'i shtoni sipër pak sheqer pluhur.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Odette Kenoyer
    24/03/2020 at 10:36 pm

    I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this sort of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Studying this information So i’m happy to exhibit that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed. I most no doubt will make sure to do not put out of your mind this site and give it a look on a continuing basis.

  • Reply
    Prescription Drug Rehab
    26/03/2020 at 1:14 am

    Drug Abuse Treatment Centers http://aaa-rehab.com Alcohol Rehab Near Me http://aaa-rehab.com Drug Treatment
    http://aaa-rehab.com

  • Leave a Reply