Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Portokallit merrini lëngun dhe lëkurën e grini imët.
2.Në një enë shtoni mielin e situr, pluhurin pjekës, lëngun dhe lëkurën e portokallit. I përzieni mirë.
3.Në një enë tjetër rrihni vezët me sheqerin. Tani i shtoni sipër, masën me miell.
4.I trazoni bashkë me mikser elektrik, duke i shtuar gradualisht vajin e lulediellit dhe copëzat e çokollatës.
5.Masën kalojeni në një tavë për ëmbëlsira (tavën e lyeni paraprakisht me pak gjalpë e miell).
6.E fusni në furrë për 35-40 minuta në temperaturë 180 gradë.
7.Shijojeni të ngrohtë dhe nëse dëshironi mund t’i shtoni sipër pak sheqer pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment