Sugjerojmë:

Receta e kallamarëve të mbushur me oriz do të bëhet e preferuara juaj!

1 ½ kg kallamarë të mëdhenj
1 filxhan oriz
10 lugë vaj ulliri
1 tufë majdanoz i grirë
½ gote verë e bardhë
2 qepë të grira
Kripë, Piper

1.Pastroni kallamarët, hiqjuni kockën, sytë dhe pjesët e forta dhe lajini mirë.

2.Prisni tentakulat e kallamarëve në pjesë të vogla dhe skuqini në tigan me 5 lugë vaj bashkë me qepët, derisa tentakulave t’u shterojë lëngu dhe qepët të zbuten dhe marrin ngjyrë të artë.

3.Shtoni në tigan orizin dhe përziejeni për 1 minutë, më pas shtoni verën e bardhë, për ta zier, pa avulluar të gjithë verën. Shtoni ¾ e majdanozit të grirë, kripë e piper sipas shijes tuaj dhe ziejini edhe për 2-3 minuta.

4.Hiqini nga nxehtësia.

5.Mbushni kallamarët me këtë përzierje deri në ¾ e tyre, duke lënë vend kur orizi të fryhet.

6.Mbyllni grykët e kallamarëve me një kunjë dhëmbësh.

7.Shtrojini kallamarët me vajin e mbetur të ullirit në një tigan të gjerë dhe skuqini për pak nga secila anë, sa t’u jepni ngjyrë.

8.Mbushni tiganin me ujë derisa t’i mbuloni kallamarët në ¾ e tyre, ulni nxehtësinë, vendosuni kapakun dhe lërini të ziejnë.

9.Shërbejini të plotë ose të prerë në rrathë të trashë, pasi t’u keni hedhur sipër pjesën e mbetur të majdanozit.

Lini një koment