Receta e Artjolës: Lazanja me kunguj, gjizë dhe salcë

Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Artjola na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale, “Lazanja me kunguj dhe salcë enchiladas”.

Artjola ka shtuar edhe përbërës të tjerë që lazanja të marrë shije akoma më të mirë dhe recetën e ka ndarë me ne. Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes…

Përbërësit:

  • Kripë
  • 1/2 petë lazanjash
  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 2 karafil hudher
  • 1 qepë të vogël
  • 1/2 lugë çaji qimnon
  • Salcë enchiladas
  • Domate e konservuar
  • 1/4 filxhan majdanoz
  • 1 djathë pikant
  • 2 kunguj jeshilë
  • Një kuti gjizë

 

Përgatitja:

1.Ngroheni furrën në 180 gradë.

2.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani petat e lazanjës sipas udhëzimeve të paketimit.

3.Kullojini dhe u shtoni pak vaj ulliri për të parandaluar fërkimin mes tyre.

4.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë çaji vaj ulliri.
5.Shtoni hudhër, qepë, qimnon,kripë dhe përzijini 3 deri në 4 minuta.
6.Shtoni salcën enchilada, domate, majdanoz, dhe përzijini deri sa të ngrohen.
7.Në një tavë të madhe shtroni një shtresë të hollë salcë, një shtresë të vetme të pastave të lazanjave, një shtresë piperi, një shtresë kungulli të njomë dhe një shtresë gjizë.
8.Përsëritini sërish shtresat, mbulojini me petë dhe piqini, 15 minuta, pastaj rrisni temperaturën në 200 gradë.
9.Piqini për 20 minuta, pastaj garnizojini me majdanoz dhe shërbejeni.

 

Lini një koment