Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Të këndshme në pamje dhe akoma më shumë në shije, raviolit e mbushura me reçel janë ëmbëlsira perfekte për një vakt zemre ose për t’u konsumuar pas një vakti kryesor. Krokante, me sheqer pluhur dhe të mbushura me reçel luleshtrydhesh (ose në bazë të preferencave tuaja), janë një ndër ëmbëlsirat më interesante që mund të përgatisni në shtëpi.
Sitni miellin dhe aromatizojeni me lëkurën e grirë të limonit, krijoni një formë vullkani dhe në qendër hidhni vezët të cilat i keni rrahur më parë dhe sheqerin e shkrirë në 75 ml ujë. Punoni brumin me këta përbërës dhe më pas shtoni gjalpin e zbutur dhe të prerë në copëza si flokë bore.
Punoni brumin derisa të jetë homogjenizuar, vendoseni në një qese kuzhine dhe lëreni të pushojë për 30 minuta. Më pas, me anë të një petëzi hapni një petë të hollë dhe krijoni katrorë 8-10 cm.
Me një furrcë ose lugë vendosni një shtresë reçel mbi katrorët duke i lënë anët të lira; mbulojini me gjysmat e tjera duke i mbullur anët dhe priti nraviolit me formën e tyre ose një prerëse picash.
Skuqini në vaj të nxehtë derisa të marrin ngjyrë të artë, spërkatini me sheqer pluhur dhe servirini.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment