Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni furrën në 180 gradë.
2.Në një tas të cekët, përzieni thërrimet e bukës, djathin parmixhano dhe borzilokun.
3.Në një enë shtoni miellin dhe vezët dhe zhysni raviolit në miell sa të vishen nga të dyja anët.
4.Më pas shytyni në përzierjen e thërrimeve.
5.Ndërkohë lyeni me llak gatimi një tavë dhe vendosni raviolit me radhë.
6.Gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 3-4 minuta.
7.Nëse dëshironi, menjëherë spërkatini me borzilok dhe djathë parmixhano.
8.Shërbejini të ngrohta me salcën marinara.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento