Qull/krem orizi për fëmijët

Veshtiresia
e lehtë
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
1 person
Kalori:
50 gr miell orizi
250 ml ujë
pak qumësht gjiri ose formule

1. Valoninjë tenxhere  vogël ujin.

2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht,   mos formojë kokrriza.

3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull)

4. Në fund shtoni qumështin.

ShënimPërmbajtja e këtij qullitrashësia shtohet me rritjen e foshnjes.

Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë në lugë, më vonë mund të bëhet edhe pure më e trashë.

Qulli mund të përgatitet edhe me miell misri, elbi apo gruri, sipas rekomandimeve të ushqyerjes së fëmijës në bazë të moshës.

Komento