Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Recetë e veçantë e përgatitjes së qofteve, joshëse dhe njëkohësisht me një shije delikate. Receta ju tregon hap pas hapi si ta përgatisni atë...
Presim domatet, specat, qepën dhe hudhrat imët. Në një tenxhere vendosni qepën, hudhrat, specat dhe i skuqni me vaj ulliri për pak minuta.
Pasi të jetë gati e hiqni tenxheren dhe e lini të ftohet. Në një enë tjetër trazoni mirë të gjithë përbërësit (përveç domates dhe sheqerit), derisa të krijohet një masë si brumë.
Marrim pak nga brumi i qofteve dhe u japim atyre formë të rrumbullakët.
I skuqim pak në tiganin ku gatuam qepën. I lëmë të marrin ngjyrë nga jashtë, por pa u pjekur brenda.
I heqim nga tigani dhe i lëmë mënjanë. Në të njëjtin tigan vendosim domaten, kripën, piperin, pak sheqer, pak ujë ose lëng perimesh (nëse duhet).
E lëmë salcën të lidhet mirë dhe vendosim qoftet.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment