Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Recetë e veçantë e përgatitjes së qofteve, joshëse dhe njëkohësisht me një shije delikate. Receta ju tregon hap pas hapi si ta përgatisni atë...
Presim domatet, specat, qepën dhe hudhrat imët. Në një tenxhere vendosni qepën, hudhrat, specat dhe i skuqni me vaj ulliri për pak minuta.
Pasi të jetë gati e hiqni tenxheren dhe e lini të ftohet. Në një enë tjetër trazoni mirë të gjithë përbërësit (përveç domates dhe sheqerit), derisa të krijohet një masë si brumë.
Marrim pak nga brumi i qofteve dhe u japim atyre formë të rrumbullakët.
I skuqim pak në tiganin ku gatuam qepën. I lëmë të marrin ngjyrë nga jashtë, por pa u pjekur brenda.
I heqim nga tigani dhe i lëmë mënjanë. Në të njëjtin tigan vendosim domaten, kripën, piperin, pak sheqer, pak ujë ose lëng perimesh (nëse duhet).
E lëmë salcën të lidhet mirë dhe vendosim qoftet.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment