Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Përzieni mirë me duar të gjithë përbërësit dhe formoni qoftet në formë rrethore.
2.I lini në frigorifer për 2 orë dhe i piqni nga të dyja anët për 20 min .
3.Ndërkohë përgatisni salcën:
4.Shkrinii 40 gr gjalp në tigan dhe skuqni 40 gr miell sa të zverdhet .
5.I shtoni 150 ml lëng perimesh e 150 ml lëng mishi .
6.E trazoni me tel që mos të formohen kokrriza dhe i shtoni 1 lugë çaji mustardë , kripë , piper dhe 100 ml pana.
7.Lëreni të ziejë në zjarr të ngadaltë sa të trashet salca dhe shtoni qoftet, 5 min para se ta fikni sobën.
8.Sipër mund të shtoni majdanoz të freskët dhe shërbejini.
Receta nga: Elena’s Blog
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment