Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere skuqni gjalpin. Zieni orizin me metodën e zakonshme me ujë e kripë. I shtoni edhe pak shafran për ngjyrë e shije më të mirë.
2.Pasi të ketë zierë, e lini të ftohet dhe e kaloni me një lugë në një tavë të madhe.
3.Shtoni vezët e rrahura dhe nenexhikun. E përzieni të gjithë masën me duar dhe formoni disa qofte të vogla.
4.Në mes i fusni pak djathë dhe i punoni sërish, për t’i dhënë një formë të rregullt rrumbullake.Kështu veproni me secilën qofte.
5.Tani i radhisni në një tavë me një distancë nga njëra-tjetra dhe ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
6.I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë C.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment