2 lugë koriandër të freskët të copëtuar, për dekor
Vendosni një tenxhere të vogël me ujë në vlim dhe gatuajini vezët për 6-8 minuta.
Pasi të zihen lërini të fothen dhe hiquni lëvozhgat.
Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan dhe shtoni qimnon, farat e mustardës së zezë, pluhur kerri, pluhur hudhre dhe xhenxhefil të bluar dhe skuqini për 1 minutë.
Shtoni domatet, qiqrat, lëngun e limonit dhe ujin e vluar dhe i hidhni kripë dhe piper.
Gatuajini në një zjarr të fortë për 6-8 minuta, ose derisa të zvogëlohen dhe të trashen, duke i trazuar shpesh. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të thahet.
Ndajeni kerrin midis dy tasave të cekët, sipër secilës hidhni dy gjysma vezësh dhe spërkatni me pluhur kerri. Dekorojini me koriandër dhe shërbejeni menjëherë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento