Rizoto me kungull për fëmijë mbi 2 vjeç
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
Sugjerojmë:
Merrni mollën e qëroni në copa të vogla dhe zieni në avull.
Rrushin e thatë e vendosni të zbutet pak në një filxhan me ujë të ngrohtë.
Kuskusin e vendosni në një pjatë dhe e mbuloni me ujë të valuar dhe e lini 7 minuta që të jetë gati.
Në fund bashkoni mollën, kuskusin, rrushin e thatë dhe i vendosni në blender deri sa të krijohet një pure homogjene.
Mund t'i shtoni pak kanellë për një shije akoma më të veçantë.
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Sipas udhëzimeve të “Akademisë Amerikane të Pediatrisë”, në gjashtë muajt e parë, qumështi i gjirit është më se i mjaftueshëm që fëmija të marrë vlerat ushqyese që i duhen. Pasi fëmija të bëjë gjashtë muajsh, mund të shtoni frutat...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment