2.Hidhni vaj ulliri sipër hudhrës dhe mbështilleni në fletë metalike. Piqni derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të butë, 43 – 45 minuta, pastaj lëreni mënjanë.
3.Ndërkohë, shtoni patate në një tenxhere të madhe.
4.Mbuloni patatet me rreth 6 gota dhe marinoni me kripë, mbuloni tenxheren dhe vendoseni në zjarr. Pas rreth 30 minutash, kontrolloni nëse patatet janë të buta, pastaj kullojini në një kullesë.
5.Në një tas të madh, hidhni patatet e ziera dhe shtypini që të bëhen pure, pastaj ngadalë shtoni gjalpë, panën dhe hudhrën.
6.Shtoni uthullën balsamike, kripë dhe dekorojeni me majdanoz.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento