Pulë me rrush: Receta e një pjate të dytë të pasur në shije e vlera
4 copa gjoks pule
50 gr gjalpë
1 kub koncentrat perimesh
1 lugë kafeje sheqer
Vaj ulliri e.v
20 kokrra rrush të bardhë
2 lugë gjelle konjak
Gjysmë gote verë sherry e thatë
Gjysmë gote verë marsala
Majdanoz i grirë
Arrë moskat
Kripë e piper
1.Pastroni dhe lani copat e pulës, vendosini në një enë dhe pastaj shtoni verën marsala dhe atë Sherry. Shtoni pak kripë, piper e majdanoz.
2.Lëreni mishin të marinohet për 2-3 orë.
3.Më pas vendosini copat në një tigan, shtoni 2 lugë gjelle konjak, sheqerin dhe kokrrat e rrushit. Gatuajini për disa minuta, më pas shuajeni zjarrin.
4.Kullojini copat e pulës, ruajeni lëngun në të cilat i keni marinar dhe më pas skuqini në një tigan me vaj dhe pak gjalpë: Kur të jenë thuajse të gatuara, shtojuni lëngun e marinimit dhe lëreni të avullojë.
5.Shtojini përgatitjes edhe një kub koncentrati perimesh të thërrmuar dhe gjysmë gote uji. Mbulojeni me kapak dhe gatuajeni 10 minuta në zjarr të ulët.
6.Pasi pula të jetë gatuar, shtoni edhe kokrrat e rrushit që gatuat më parë, shtoni kripë sipas dëshirës, pak arrë moskat, lërini disa minuta të marrin shije dhe më pas servireni pjatën sa është e ngrohtë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment