Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Një bashkim shijesh dhe aromash që e bën mishin delikat të pulës të vijë ndryshe në tryezat tona, falë vetive të erëzave të ndryshme, limonit e hudhrës
Përgatisni si fillim marinaturën. Shtypni thelpinjtë e hudhrave dhe qërojini. Pritini në feta, vendosini në një enë dhe bashkojini me degët e rozmarinës të lara e të thara mirë, lëngun e një limoni, dy lugë vaj dhe limonin tjetër të prerë në feta të holla, më pas përziejini mirë.
Merrni pulën dhe priteni në copa. Kalojini mirë copat tek marinatura e përgatitur, mbulojeni enën me qese kuzhine dhe lëreni për 3-4 orë në frigorifer, duke i rrotulluar copat herë pas here.
Ndisni skarën gjysmë ore para se të piqni pulën. Hiqini copat nga frigoriferi dhe kalojini në skarë. Piqeni për një orë duke i rrotulluar copat me një pincë dhe herë pas here, me një degë rozmarine, lyejini copat me marinaturën e mbetur për t’i mbajtur të buta. Hidhini kripë dhe shërbejeni me perime skare.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment